Trifle
Bahan-bahan
1 bungkus kek butter/kek marble - ikut suka
1 kotak jelly kristal Nona
1 tin fruit cocktail
3-4 sudu besar tepung kastard - kepekatan ikut citarasa sendiri
3 sudu besar gula - ikut tekak sendiri
3 cawan susu susu cair (tak cukup tambah je guna lebihan air koktel)
3 cawan susu susu cair (tak cukup tambah je guna lebihan air koktel)
Cara Memasak
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
1 comment:
selain jeli 2 nie jeli apa lg blh guna..tak jumpe la kat c4 alamanda..huhuhuhuh
Post a Comment