Bahan
Biskut Marie - patahkan 4 (agak2 aje baper byk nak guna, jgn byk nanti tak boleh dikacau lak)
125g majerin
2 biji telur
3/4 cwn gula putih (nak manis tambah lagi)
1/2 cwn koko powder
1/2 cwn susu cair @ air biasa
Cara
Cairkan butter didalam periuk kemudian... masukkan koko dan kacau...guna api kecik.
Telur + gula, pukul ngan whisker dan masukkan dlm periuk tadi.
Masukkan sedikit susu cair @ air biasa.
Last sekali, masukkan biskut marie...gaul sampai kesemua biskut sebati...tutup api
Jgn biarkan biskut terlalu kembang. ngkat dan tuang dlm loyang yg dialas dengan alu.foil supaya kek tu tak melekat...
Tekan kek hingga padat. Masuk dalam fridge, dah keras baru potong menggunakan pisau tajam.
Hiaslah ikut suka hati.Nota : nak masukkan nut, kelapa dan kismis dlm kek pun boleh jika suka..
No comments:
Post a Comment