Akhirnya dapat jugak maklang cari kelainan resepi dlm membuat tat gulung. Kali ni maklang try ghee tart...buat sendiri punya dan juga utk customer.....Tengok pada nama mestilah menggunakan ghee dan rasanya agak enak. ..memang kena pada tekak maklang resepi ni.. Tkasih byk pada kak ita delight yg tak lokek menyumbang resepi yg sedap2...jadi apa tunggu lagi cepat le kayuh, raya tak lama lagi nih...tak buat nyesal nanti......hehehe....
GHEE TART
sumber : kak ita
Bahan
A.
A.
250 g butter
2 bj kuning telur
3 sudu besar myk sapi
3 sudu besar gula castor
B.
350g tepung gandum
secukupnya inti jam
Cara
Sebatikan bahan diatas hingga rata. Masukkan tepung dan uli jadi doh yg lembut.
Sebatikan bahan diatas hingga rata. Masukkan tepung dan uli jadi doh yg lembut.
4 comments:
Bilalah nak kayuh yang ini pulak. Esh Mak Lang ni... asik tayang resepi biskut, membuatkan jiwa ku tak tenteram aaa...
maklang... saya pun baru terfikir nak buat tart ghee camni tapi penyakit M ni tak mau hilang...
mak lang.. ghee tu sempena nama apa.. heheh..!
mak lang, nak bakar tart ni pada berapa darjah celcius dan berapa lama...
Post a Comment