PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN

Sunday, August 29, 2010

STRAWBERRY FINGERS COOKIES



Nama stroberi finger tp mana fingernya...fingernya dah maklang kerat kasi kontot..buat bulat2 aje abih citer...senang kije..heheheh...Apapun mklang nak ucapkan tkasih byk pada kakwan sbb share resepi yg sedap ni..dah lama survey bkut ni at last jumpa lak kat umah kakwan..

STRAWBERRY FINGERS COOKIES
Sumber : www.resepicitarasawan.blogspot.com

Bahan A
250gm mentega
10gm shortening
150gm gula kaster
1 tsp strawberry emulco
1/4 tsp pewarna pink/merah
50gm serbuk badam/serbuk gajus

Bahan B
300gm tepung red rose
40gm tepung kentang
50gm susu tepung
50gm tepung jagung


Hiasan : Coklat masakan Strawberry pink atau (coklat masakan putih + pewarna pink + strawberry emulco) dan breadcrumb putih

Cara-cara
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb.

1 comment:

kakchik@ella said...

Salam Mak Lang ..

Saya slalu lepak kt blog mak lang ni.
Best tgk cistart, brownies .. ni tgk cookies pulak.

MakLang jual tak cookies tu?? Kalo jual saya nak beli .. hehe ..