PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN

Monday, August 30, 2010

SAMPRIT PANDAN


Sedap tau samprit pandan ni...jom le cari kelainan biskut samprit...rasanya lemak dgn aroma pandan. Chef Zu namakan biskut ni biskut semprit idaman tp maklang tukar namanya kepada semprit pandan sbb rasa pandan dan warna hijau lak tu. Mklang tak celup hujungnya ngan coklat putih sbb coklat putih kat umah dah abih jadi biarkan kosong aje cuma taburkan manik sbg hiasan pun sodap.


SAMPRIT PANDAN
Sumber : Chef Zubaidah

Bahan A
200gm mentega
100gm gula ising
1 biji kuning telur
1/4 tsp pes pandan (mklang letak 1st)
1/2 tsp pewarna hijau epal

Bahan B
250gm tepung gandum
50gm tepung jagung
30gm tepung kastard
Hiasan : Coklat masakan putih dan manik.

Cara
Sebatikan A
Masukkan B dan uli rata
Gunakan acuan dan paipkan.
Bakar selama 15' dgn suhu 160C
Sejukkan biskut dan celup hujung biskut dengan coklat putih, tabur manik
kla

2 comments:

Blogwalker said...

Alhamdulillah.. saya buat dan menjadi, rangup, sedap, wangi.

Terima kasih ye Mak Alang.

Selamat beribadat dan mengharungi Ramadhan 10 terakhir~
Selamat Eid fitri nanti insyaAllah.

Terima kasih tau resepi! =)

Mama Tun Nur Safiya said...

mintak share ye maklang...