Comei tak biskut kelapa maklang ni....hehehe...Biskut maklang sumer tecik2 je...tak suka biskut yg tembam dan gedabak...ekekekek. Wpun maklang terlupa letak bpowder tapi ianya tak menjejaskan biskut ni pun. Tkasih pd CMG kita yg semakin hari semakin fofular uuu....
BISKUT KELAPA DELIMA
Sumber : CMG
Bhn ayak :
225g tpg jagung cap kupu2 (mklang guna tepung jagung bakeri je)
150g tpg gandum
1/2 st bpowder
125g icing sugar
75g kelapa kering - kisar halus
25g serbuk badam
1 bj telur A
esen vanila
155g butter
Hiasan : ceri merah/kuning telur
Cara
Pukul telur+gula icing+vanila hingga berkrim
Masukkan bhn ayak (tepung tadi) skit demi skit. Pada peringkat ini adunan spt serbuk roti
Masukkan butter hingga adunan jadi doh yg boleh diterap
Canai doh dan letak ceri merah
Bakar 165 selama 20' (ikut oven masing2)
1 comment:
Salam MakLang. Pekaba, harap bisnes maju bulan ramadhan ni. Cantik nya sekut ni, mesti gebu & sedap kan.
Post a Comment