PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN

Monday, November 9, 2009

ANEKA PERISA WAFFLE

Hajat yg sekian lama terpendam nak wat waffle sendiri akhirnya berjaya gak. Ank2 mklang suka makan waffle. Kalo ada org dtg cam bidan terjun, boleh le mklang wat waffle ni sbb tak perlu susah2 perah keringat ...cuma tuangkan aje tepung waffle mix yg boleh didapati di bakeri, cuma tambah air dan telur....pastu curahkan aje dlm waffle maker...taraaaaa.....dah siap. Tepung mix ni ada flava coklat dan plain so yg maklang buat ni flava coklat tu sbb kalernya agak gelap. Jemput makan ye....macam2 flava ada ni....peanut butter, bberi n coklat....pilih je mana satu yg suka.

5 comments:

Fiza Nordin said...

salam mak lang...nak tanye waffle mak lang ni bile dah sejuk jadi lembik tak?

ohooo mak lang guna waffle mix ye?sy ada beli di BAGUS tepung mix ni tapi belum mencuba lagi. mungkinkah agaknye kite beli dr tempat yg same atau adunan tepung yg same?

sebelum2 ni saya ambil resipi di tenet tp hasilnya menghampa.bile sejuk dia jd lembik & liat.

saya nantikan jawapan dr mak lang ye...terima kasih!

Linda said...

I like Mak Lang...

Am-flora said...

salam mklang, nak tanya ler, waffle tu cepat lembik tak? pas tu bila surah adunan kat waffle maker tu, cover dia ternaik kan? ada le buat 2 kali pas tu simpan je sbb cepat sgt lembik bila sejuk. mk lang ada cadangan ke?

Am-flora said...

nak tanya mklang, waffle tu cpt lembik tak bila sejuk? mklang ada resepi yg x mudah lembik?

dokte baulu said...

salam...maklang,ape perkara yang paling penting dalam menyediakan waffles nie er?pastu kan mak lang,camne nak sediakan waffles yang rangup??