kek sebelum deco.....rata je bhg atas tu kan....tak perlu terbalikkan.....
Resepi ni dikutip di fp mamasya....kek moist yg sempoi giler...mklang test power masa raya tempoh hari....bawak balik kg soh kakak ipar dan anak buah rasa...sedap katanya. Jadi resepi dah ada, apa lagik kenkawan....cubalah buat....jgn takut utk mencuba....pasti jadik...kalo takut nk buat tanyalah dulu. Setiap pertanyaan akan dijawab cuma kalo tanya panjang2 tu sila gunakan emel ye...mklang bukan apa, kalo duk tanya macam2 kat hp dan ada lak yg sms nak resepi bagai...adehhh...sila emel je., mklang ni mata dah rabun dan terkial2 lak nak tekan punat....harap anda paham k.
Anda nak try resepi ni...silakan!
Resepi ni dikutip di fp mamasya....kek moist yg sempoi giler...mklang test power masa raya tempoh hari....bawak balik kg soh kakak ipar dan anak buah rasa...sedap katanya. Jadi resepi dah ada, apa lagik kenkawan....cubalah buat....jgn takut utk mencuba....pasti jadik...kalo takut nk buat tanyalah dulu. Setiap pertanyaan akan dijawab cuma kalo tanya panjang2 tu sila gunakan emel ye...mklang bukan apa, kalo duk tanya macam2 kat hp dan ada lak yg sms nak resepi bagai...adehhh...sila emel je., mklang ni mata dah rabun dan terkial2 lak nak tekan punat....harap anda paham k.
American Chocolate Cake
Sumber : mamasya
BAHAN
2 cups flour*
2 cups granulated sugar-guna caster sugar
3/4 cups cocoa*
2 tsp baking powder
* 2 tsp baking soda*
2 eggs
1 cup of milk (fresh) (mklang guna susu cair)
1 cup of corn oil
1 tsp vanilla essence
1/2 tsp salt
1 tsp Nescafe, added to 1 cup of hot water
Cara;
1.Ayak bahan * sekaligus
2.Pukul sekejap semua bahan kecuali bahan diayak*, susu dan air
3.Masukkan bahan yg diayak,air dan susu.kacau kejap dgn senduk kayu.
4.Bakar dgn preheat oven 170 selama 45 min bergantung pd oven masing2...
12 comments:
slm m.lang..bekas tin kek ni yg boleh bukak bawahnye ke...kalau guna yang jenis ini, tak meleleh kek tu masa mula2 masukkan...
nor 64 : takdelah k.nor..tu loyang biasa aje tu...loyang size 9...dpt besor kek...loyang bukak buntut tu selalu saya guna utk buat ciskek saje..
maklang..
mcm resepi choc cake yg maklang guna wat cupcakes aje..
atie : kek choc. pusing2 sama je resepinya...hehehe....
Slmt ari raya...maaf zahir batin...teman nih lmbt dtg beraya sbb asik ketuk pintu umah maklang jer, kene tendang, asal ketuk kene tendang.....komer guna security mana ni weiii...hehehehhehe
Memang GARENTI sedap!
salam maklang...boleh try ni... mcm2 resepi kek coklat dah try.... so yg ni pun samalah...hehe...bukan apa...tgk method tak yah nak pukul sakan...tu yg best tu...
salam mak lang..
utk american choc cake tu kan...cocoa dia 3/4 cup or 3@4 cups?? confuse sket. tq
jasmeen : teman pun heran, komer sorang je masuk kena tendang...teman tak guna pintu auto..pintu manual je...komer bg salam ke tak masa nak masuk tu..hehehe....
mamafami : ma dah rasa so tau camnerkan ma..ahakkk
ati : 3/4 cup bukan 3 @ 4 cup tau..jgn konpius eh...
mama nazhan : try le..senang je ni..sumer main sekali harung
maklang
guna tepung gandum ke?
anonymous : tpg gandum aje
mak lang,camna buat kek tak pecah?cantikla kek ni..ke suhu oven memainkan faktor penting?
Post a Comment