Secantik dan sesalju namanya begitu jugalah rasanya....dengan kisaran cornflakes halus membuatkan biskut ini terasa enak dimakan....baik punya promote ni..heheheh...salah satu lagi sampel kukis raya maklang....
SUJI SALJU
sumber : kak ita
A.
150g minyak sapi
100g butter
100g gula castor
1st esen vanila
1 biji kuning telur
B.
100g cornflakes - kisar halus
100g cornflakes - kisar halus
100g tepung jagung
50g tepung suji
280g tepung gandum - curah skit2 dulu sampai senang diterap
HIASAN: 150g tepung susu (mklang guna susu eveready, jadi takyah ltk icing lagi sbb manis sedang elok)
50g gula icing
Cara
1. Sebatikan semua bahan A
1. Sebatikan semua bahan A
2. Masukkan semua bahan B dan uli menjadi doh yg lembut.
3. Canai dan terap. Bakar pd suhu 150 selama 25' (ikut oven masing2 eh)
4. Dah masak, sewaktu masih panas gaulkan dengan campuran susu dan icing
NOTA : RM 22/- 50 pcs...cepat order sebelum terlambat.....tarikh tutup 31 Ogos 2009
1 comment:
Mak Lang ni, promo baikkkk punya... macam terasa rasa kat anak tekak ni!
Post a Comment