BISKUT JALINAN KEJU
Bahan-bahan:
(A)
250 gm mentega
20 gm lemak sayur @
shortening @ crisco
120 gm gula kastor
1/4 sudu kecil garam
(B)
3 biji telur kuning
1/4 sudu kecil esen vanila
(C)
60 gm keju cheddar parut
40 gm tepung jagung
40 gm tepung ubi
80 gm tepung kastard
320 gm tepung gandum
80 gm gajus (dibakar &
dikisar)- maklang guna badam
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil soda
bikarbonat
Hiasan: keju cheddar parut
Cara menyediakan:
1. Putar
bahan (A) sehingga sebati & masukkan bahan ( B ).
2. Masukkan
semua bahan (C) dan adun sehingga sebati.
3. Rehatkan adunan selama 15 minit. Canai, terap & letak hiasan.
4. Bakar pada suhu 160 C sehingga masak.
No comments:
Post a Comment