PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN
Wednesday, October 16, 2013
TAT BUNGA UTK RAYA HAJI
Macam2 nama tat ni dipanggil, ada yang panggil tat teratai, tat bunga dan tat kelopak....tak kisahlah ye janji adik beradik tat jugak. Tat ni saya buat sempena raya haji...saje utk makan2 sendiri aje. Sedap gak tat ni hasil cetak rompak kat blog jejaka malaya mat gebu...tkasih ye mat...lama tak g jenguk umah ko tu...resepi asal dari chef Norzailina.
TAT KELOPAK
Sumber : Mat Gebu
BAHAN-BAHANNYA :-)
120g marjerin }
120g mentega } (maklang guna butter jugak utk gantikan majerin tu)
60g gula aising
1 kuning telur
1 camca teh esen vanilla
50 g tepung jagung*
50 g tepung kastard*
300 g tepung gandum*(*digaul rata dan ayak)
Jem nenas secukupnya
Cara
Pukul butter + icing
Masukkan telur dan vanila
Masukkan tepung sedikit demi sedikit
Terap guna acuan bunga dan letak jem ditengahnya
Bakar <>20'
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment