PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN

Friday, March 1, 2013

KELAS BAKING MKD


Kerapkali saya diajukan soalan yg sama dan banyak kali jugaklah saya menjawab. Pada student baru dan pada yg nak belajar, tolonglah baca dulu. Saya dah maklumkan sebelum ni tapi takpe, saya tempek lagi utk makluman yg tak tau tu.

      Mcm mana nak join kelas MKD?
Hanya emel kan aje pada saya kelas mana yg anda nak belajar dan sila tinggalkan hp no. supaya senang saya hubungi. 

      Tarikh dan kelas kena pilih sendiri ke?
Bermula bulan Mac 2013, kelas dan tarikh akan saya tetapkan sendiri.

          Perlu bawak apa2 barang ke?
Takyah…bawak badan aje datang sini...lenggang mak limah balik kampung aje tau.

      Benda yg belajar tu boleh bawak balik ke dan macam mana agihannya?
Bawak baliklah sbb sendiri yg buat. Contohnya kalau kelas kek 4 org yg datang, sebiji kek size 9” tu dibahagi 4 + kek togel yg dibuat masa kelas.Kalau datang 3 orang jugak kek akan dibahagi sama rata.

      Boleh bawak anak ke?
Utk keselesaan pelajar yg lain, anak soh le bapak dia jaga sekejap sbb kelas MKD ni tak lama, 2 jam je, takkan bapak tak leh jaga ye tak, pepandailah berdikari skit ye bapak2....takpun bawak je g taman kat Giant dekat ngan umah saya hehehe.

      Saya tak tau langsung buat kek, boleh ke saya pandai dlm waktu yg singkat?
Boleh, nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih. Pelan2 belajar mesti boleh, takkan tup tup terus pandai lak. Mulakan dari kegagalan dulu sbb dari situ anda belajar.Balik dr kelas tu, jangan peram resepi lama2 nanti lupa, cuba buat sendiri dulu, insyaAllah pasti boleh.

      Yuran camner bayar? RM80 tu seorang ke?
Lepas kelas selesai, silalah bayar secara tunai dan yuran yg dikenakan contohnya kelas kek RM80 seorang bergantung pd kelas yg dia mohon...bukan RM80 share 4 orang lak .aduhaiii...eheheh dan tiada diskaun ye adik2 manis...tak kisahlah dah baper kali u all datang belajar, yuran tetap sama. Yuran saya ni dah kira murah dah, kalau nak murah lagi silalah belajar dengan cikgu  yg bertauliah.

      Dalam 1 hari baper jenis kek boleh belajar? 
Kelas saya 2 jam aje, saya ada komitmen lain selepas kelas, biasalah rutin seorang isteri dan ibu. Jadi hanya 1 jenis kek ajelah yg boleh saya ajar kecuali slice kek.

      Tak buat personal class ke?
Biasa tak buat, tapi kalo nak boleh cuma yurannya dah tak sama seperti biasa.

     Kelas ‘hands on’ tu mcm mana?
Anda buat sama2 dengan pelajar lain, maksima 4 org. Saya jadi mandor..heheheh.Anda yg akan buat dari A-Z. Saya hanya tunjuk teknik dan cara yg simple sebab saya nak anda yang buat dan bukannya saya sbb kelas ni bukan kelas demo yg hanya tengok aje.


    Ada lunch ke masa kelas ni berjalan?
Takde lunch ye adik2 manis. Kelas akak ni kelas express, start 9.30-11.30, 2 jam aje takkan dah lapor kot...setakat jamu air kosong dan makanan ringan tu bolehlah.


    Kelas ada sijil tak?
Utk makluman, kelas yg saya buat ni takde sijil lagipun kelas tahap di rumah aje bukan kelas yg grand macam orang lain tu lagipun saya bukannya pakar dlm baking ni, skit2 tu bolehlah.

No comments: