PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN

Monday, August 27, 2012

OREO CAKE



Teringin tekak ni nak makan kek. Masa raya tu hari tak sempat nak buat kek walaupun sebiji jadi lepas raya ni pasang engin kita kayuh buat kek oreo lak ye! Nampak sedapkan...tp memang sedap pun...bahan2nya teramatlah simple sekali. Mungkin ada antara anda nak buat open house dan nak buat kek yg mudah dan sedap utk hidangan tetamu maka boleh je try resepi ni.....lagipun bahan yg digunakan tak banyak, yg penting kena rajin, kalau malas order ajelah...Kek bersaiz 6" dengan harga RM35/-..murah je, kalo nak murah lagi kena wat sendiri ajelah ye..ehehe...

KEK OREO

Bahan
Kek span mix coklat
(pd x-student maklang, ikut cara maklang ajar sebelum ini ye terutama bab sukatan bahan, pada yg bukan student sila ikut arahan pada paket kek span tu aje, masa beli mintak pada toke bakeri tu resepinya sekali, pada yg malas nak buat kek span, beli yg ready made aje kat giant, balik umah letak filing)

Filling kek
180g fresh cream
1 paket biskut oreo - hancurkan bersama krimnya sekali

Cara :
Fresh cream dipukul kembang dulu.
Masukkan biskut oreo dan gaul hingga sebati dengan fresh cream. Nak lebihkan biskut pun boleh, ikut sesedap rasalah ye...kalau skit sangat tak rasa pulak oreonya.Maklang main agak2 aje sumer bahan ni ye.

Hiasan : biskut oreo

Cara
Belah kek span 2 layer
Sapu filling tadi dan letakkan kek dan ulang spt tadi.
Akhir sekali , sapu keseluruhan kek dengan filling hingga habis.
Paipkan rossette atas kek dan letak biskut oreo tadi diatasnya. (maklang tak paip rossette sbb krim dah abih jadi maklang pacakkan aje oreo tu atas kek)

OK itu aje, selamat mencuba.

UNTUK MAKLUMAN, TEMPAHAN TELAH DIBUKA SEMULA JADI PADA SESIAPA YG NAK MENGORDER TU, SILA EMEL SECEPAT MUNGKIN AGAR ORDER ANDA DAPAT SAYA TERIMA.

KELAS BAKING PULAK AKAN DIADAKAN PADA AWAL OKTOBER MEMANDANGKAN BULAN SEPTEMBER ADA BANYAK AGENDA YG TAK DIRANCANG. SAPA YG NAK BELAJAR TU SILA EMEL AJE YE UTK DPTKAN TARIKH YG SESUAI.

No comments: