PRODUK MUSLIM . BERSIH. SUCI. HALALAN TOYYIBAN

Friday, July 10, 2009

BUTTER VANILA CUPCAKE

Untuk makluman, kelas baking utk cc dan cake akan dihentikan berkuatkuasa 10/7/09, manakala kelas shortbread akan dihentikan akhir bulan July...dengan itu tak ada lagi pengajaran utk kelas2 tersebut. Hanya kelas baking yg tersenarai saje akan diajar pd mereka yg berminat. Diharap sesiapa yg sudah belajar tu, sila2 la tunjuk ajar pada yg lain pulak ye....sebar2kan segala ilmu yg dah dipelajari tu ...mudah2an kita semua dimurahkan rezeki....aminnnn

Justeru itu, maklang share bersama resepi butter cupcake yg telah maklang modipai supaya papercup tak lekang ketika sejuk. Alhamdulillah...syukur sesangat...dah byk kali buat tiada seketui pun lekang dan senang dilepa....dengan syarat pandai jaga kepanasan oven masing2 kerana cc masaknya tak sama mcm masak kek besor ye.
BUTTER VANILA CUPCAKE
Bahan
113 gm tepung naik sendiri
90 gm gula castor
2 biji telur
90 gm mentega
1st baking powder
1st esen vanila

Cara
Masuk semua bhn dlm bekas dan pukul hingga gebu. Isikan 1/2 adunan ke dalam pcup dan bakar selama 15', suhu 180 C ikut oven masing2. Cc diatas menggunakan size 8 dan boleh dapat <>26 pcs...scoopkan aje sebyk 2st.
SELAMAT MENCUBA.

1 comment:

Anonymous said...

salam.mak lang, kalau buat cc ni, ltk dlm papercup, tak menggelebeh ke mase masak?